Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

Siteground

Prijs
Betrouwbaardheid
Helpdesk
Features
Gebruiksvriendelijkheid
4.2
Goed

Topbeveiliging en topprestaties, omdat je het beste verdient

SiteGround biedt een indrukwekkende set tools om de prestaties en beveiliging van je website te verbeteren, en nog beter, je hoeft geen web-nerd te zijn om ze te kunnen gebruiken (nou ja, dat kan, maar het is niet verplicht).

Als probleemloze WordPress-hosting klinkt als een droom die werkelijkheid wordt, zul je dol zijn op de managed WordPress-hosting van SiteGround. Alle pakketten worden geleverd met volledige e-mailhosting, een gratis CloudFlare CDN-licentie, HTTPS-ondersteuning, een gratis SSL-certificaat en een hele reeks tools voor prestaties en beveiliging, die later aan bod zullen komen.

Als WordPress niet jouw ding is, of als je net begint met je eerste website, zul je blij zijn te weten dat de shared hostingpakketten van SiteGround worden geleverd met de Weebly-websitemaker. Ik heb het eerder gebruikt en ik vind het zo leuk dat het niet eens voelt als werk (maar nogmaals, ik ben een beetje een nerd).

Laten we nu eens wat dieper ingaan op enkele van de meest interessante functies van SiteGround.

Veilige, krachtige servers

Of je nu een nerd bent of niet, je moet je om de beveiliging van je website bekommeren. Je wilt niet te maken krijgen met de beveiligingslek van iemand anders, die zich naar jouw server verspreidt. Geloof me.

Hoewel SiteGround je een aantal beveiligingstools biedt, is de beveiligde infrastructuur, gebaseerd op LXC-containerarchitectuur een van de belangrijkste functies. Dit betekent dat je hostingserver veilig wordt geïsoleerd van andere gebruikers. Dit betekent ook dat die andere gebruikers jouw serverbronnen niet leeghalen en de prestaties van jouw website beïnvloeden.

SiteGround maakt ook gebruik van een van de beste servermonitoringtools, Guardian van 1H, die zijn servers scant en zijn technici waarschuwt in geval van bedreigingen of problemen.

SG Optimizer

Als je een WordPress-gebruiker bent, kan deze plug-in je website verbinden met de WordPress-geoptimaliseerde infrastructuur van SiteGround.Dit verbetert niet alleen de prestaties van je website, maar maakt het met SSL-installaties met één klik en een PHP version manager ook eenvoudiger om je site te beheren.

De plug-in wordt geleverd met een aantal andere geweldige tools waarvoor je normaal gesproken moet betalen. Je kunt het gebruiken om HTTPS voor je site te configureren en het kost je slechts één klik. Je kunt het ook gebruiken om de cache te wissen, URL’s uit te sluiten of zelfs om je afbeeldingen en CSS of HTML te optimaliseren.

Het geeft je ook toegang tot SuperCacher, wat een van de beste dynamische caching-tools voor WordPress is.

Functies Hosting SitgeGround

SG Site Scanner

Dit is ook een van de eigen tools van SiteGround, die je enkele coole functies biedt die niet veel andere hosts bieden. Deze tool, mogelijk gemaakt door Sucuri, werkt vooral als een malwaredetectiesysteem.Het scant ook elke pagina waarnaar je linkt vanaf je startpagina om te controleren op geïnfecteerde URL’s of zwarte lijsten.

Wanneer SG Site Scanner een probleem met je website opmerkt, word je onmiddellijk gewaarschuwd zodat je actie kunt ondernemen.

En nu de Echte Geeky-tools

SiteGround biedt alle ‘geek-benodigdheden, zoals één-klik-staging, handmatige en automatische back-up en restore en cPanel. Maar het biedt ook een paar unieke functies, die je elders niet snel zult vinden. Houd er rekening mee dat je je moet aanmelden voor een van de GoGeek-abonnementen om ze te kunnen krijgen.

Je hosting wordt geleverd met vooraf geïnstalleerde SG-Git, waarmee je je site kunt toevoegen aan je eigen Git-repository, zodat je overal toegang hebt en websitecode kunt downloaden en bewerken. Je kunt het ook gebruiken om eenvoudig updates te implementeren.

Met PCI-compatibele hosting van SiteGround kun je ook beveiligde e-commercewebsites voor verkopers opzetten.

Alle hostingaccounts worden ook geleverd met vooraf geïnstalleerde WP-CLI, zodat je je WordPress-website vanuit een opdrachtregelinterface kunt beheren.

Niemand is perfect: geweldige uptime, maar teleurstellende laadtijden

Ja, SiteGround is een van de weinige hosts die zijn eigen prestatieverhogende tools heeft, maar zijn ze goed genoeg?

SiteGround beschikt over zijn eigen “Snelheids- en Uptime-technologie” en ondersteunt dat met een uptime-garantie van 99,99%.

Ik weet niet hoe dat bij jou zit, maar ik hou er niet van om een webhost op zijn woord te geloven. Ik vind het leuk om tests uit te voeren en dingen voor mezelf te zien. (Maar goed, we hebben al vastgesteld dat ik een nerd ben.)

Ik heb de snelheidstester voor het laden van pagina’s van Sucuri gebruikt om te zien hoe mijn WordPress-site het doet en dit is geen standaard oude WordPress-site. Ik heb enkele zwaargewicht plug-ins geïnstalleerd, zoals WooCommerce en Jetpack, en daarna heb ik er een multimedia-rijke template tegenaan gegooid. Ik had ook een actieve CloudFare CDN draaien en ik koos voor een datacenter in Chicago.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik enigszins teleurgesteld was over de resultaten.

Zoals je kunt zien scoorde SiteGround slechts een magere ‘C’ (gemiddeld) in de test van Sucuri. De laadtijden van de pagina waren behoorlijk in de Verenigde Staten, maar hoe verder weg, hoe slechter het werd. Zelfs New York kruiste de één seconde grens, en in landen als India en Brazilië waren de laadtijden ver voorbij het punt waarop kan worden verwacht dat veel bezoekers afhaken.

Toegegeven, op mijn SiteGround-website waren enkele grote plug-ins geïnstalleerd. Maar als je hiermee rekening houdt, is SiteGround is nog steeds een beetje sloom vergeleken met andere hosts.

Laadtijden Website SiteGround

Als je een WordPress-gebruiker bent en je aanmeldt bij SiteGround, kan dit helpen bij het verwijderen van een aantal van de vooraf geïnstalleerde plug-ins, die je niet nodig hebt. Je kunt ook SuperCacher gebruiken om je prestaties te optimaliseren, maar daar moet je wel wat tijd in steken.

SiteGround biedt daarentegen wel uitstekende uptime. Volgens meerdere online bronnen is de uptime voor de meeste maanden 100% en over een langere periode gemiddeld rond 99,99%. Tijdens mijn ervaring met SiteGround heb ik helemaal geen downtime ervaren.

Dus als de uptime en beschikbaarheid van je website belangrijker voor je is dan de paginalaadtijd is SiteGround misschien nog steeds een goede optie.

0
0

  Laat een reactie achter

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Thanks for submitting your rating!
  Please give a rating.

  500 tekens resterend

  Bedankt voor je reactie!