Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

Hostinger

Prijs
Betrouwbaardheid
Helpdesk
Features
Gebruiksvriendelijkheid
2.2
Gemiddeld

Alles wat een beginner nodig heeft

Omdat de prijzen zo laag zijn, identificeerde ik onmiddellijk twee gebieden waarop Hostinger mij zou proberen te misleiden: functies en prestaties. Natuurlijk zou ik graag de helft betalen van wat de concurrenten vragen, maar ik wil niet slechts de helft krijgen van wat ze bieden.

Gelukkig was dat helemaal niet het geval, aangezien de abonnementen van Hostinger alles bevatten wat ik nodig had om aan de slag te kunnen gaan, van voldoende bronnen tot prestatie bevorderende tools.

Er zijn drie shared hostingabonnementen beschikbaar: Single, Premium en Business. Alle drie werken met het eigen configuratiescherm van Hostinger, hPanel, dat eenvoudige automatische installaties van WordPress en tientallen andere contentmanagementsystemen (CMS) omvat.

Ik meldde me aan voor het basisabonnement met 10 GB schijfruimte, 100 GB bandbreedte, 1 e-mailaccount en ondersteuning voor een enkele website. Dit zijn voldoende bronnen om een zeer respectabele website te kunnen bouwen – je kunt bijvoorbeeld honderden pagina’s en duizenden HD-afbeeldingen hosten. Absoluut genoeg om je teksten, creativiteit, producten, diensten of wat je ook van plan bent te hosten onder de aandacht te brengen.

Is het niet geweldig dat zelfs het basis hostingabonnement vol zit met geweldige functies?

De twee geavanceerde abonnementen bieden onbeperkte bandbreedte, onbeperkte e-mailaccounts en onbeperkte websites. Enkele extra bonussen, die je niet krijgt bij het Single-abonnement, zijn onder meer SSH-toegang voor Linux-onderlegde ontwikkelaars, onbeperkte subdomeinen en onbeperkte databases. Automatische dagelijkse back-ups zijn de enige essentiële functies die het basisabonnement mist, wat betekent dat je handmatig back-ups moet maken of deze service als afzonderlijke add-on moet aanschaffen.

Hostinger heeft een drag-and-drop websitebuilder, Zyro genaamd, maar deze is niet beschikbaar als onderdeel van de hostingabonnementen.

Voordat we de beste functies van Hostinger nader gaan bekijken, eerst een woordje over de VPS- en cloud hostingabonnementen. Hostinger is in de eerste plaats een shared hostingprovider. Wees niet die persoon die naar de beste pizzeria van de stad gaat en om pasta vraagt. Er zijn hosts die gespecialiseerd zijn in VPS en cloudservices – zoals Liquid Web en Kinsta – en hoewel het aanbod van Hostinger niet het ergste in de branche is, is er geen reden om voor hen te kiezen.

hPanel heeft alle basisfuncties, maar mist enkele geavanceerde functies

Zoals ik al eerder zei, heeft Hostinger zijn eigen configuratiescherm ontwikkeld, wat betekent dat je het bekende cPanel niet zult gebruiken.

hPanel is het project van Hostinger in de wereld van configuratieschermen en heeft alles wat je nodig hebt. Van eenvoudige automatische installaties en DNS-zone-configuraties tot e-mailaccounts, een bestandsbeheerder en MySQL-databases, het lijkt allemaal erg op wat cPanel biedt.

Ik was erg blij met hPanel, ik kon alles doen wat ik wilde

Maar… sommige dingen zijn anders. Automatische installaties in cPanel worden bijvoorbeeld gedaan met Softaculous, waarmee je ook je site kunt klonen, een staging-versie kunt instellen en zelfs een back-upschema kunt configureren. De Auto Installer van hPanel doet uitstekend werk bij het automatisch installeren van WordPress, maar mist deze handige extra’s.

Geavanceerde e-mailfuncties, zoals mailinglijsten, filters en routeringen, ontbreken ook in hPanel. Ik heb deze functies nooit echt gebruikt toen ze voor mij beschikbaar waren, en ik weet niet zeker wie dat wel doet. Maar zo is hPanel – het kan misschien niet alles, maar voor de meeste gebruikers is het zeker voldoende.

Krachtige caching dankzij de LiteSpeed Webserver

LiteSpeed is niet de fysieke metalen server, maar de webservertechnologie die Hostinger gebruikt. Het rangschikt consequent als een van de snelste en meest betrouwbare webservers en overtreft de oudere Apache-technologie, die hosts als GoDaddy nog steeds gebruiken.

Je hoeft niets te doen om het te configureren. Geniet gewoon van de eersteklas prestaties die het levert, vooral voor WordPress-websites.

LiteSpeed caching is het beste wat je kunt doen voor je website

Wat je kunt doen, en zeker moet doen, is het activeren van de cachefunctie van LiteSpeed, ook wel LSCache genoemd. Klinkt dit te technisch? Het enige dat je hoeft te doen, is de optie ‘Automatic Cache’ inschakelen. Er worden cachekopieën van je pagina’s gemaakt, waardoor de laadtijden voor bezoekers aanzienlijk worden verkort. Statische pagina’s, zoals bedrijfspagina’s en portfolio’s, zullen hier nog meer van profiteren.

Een SSL-certificaat dat je kunt krijgen …

Je hebt een SSL-certificaat nodig. Wat je ook denkt en je ook verteld is, je hebt een SSL nodig. Waarom? Zonder een SSL-certificaat voor het versleutelen en beveiligen van de data van je bezoekers, breng je niet alleen je project en de veiligheid van je bezoekers in gevaar, maar je eindigt ook laag in de zoekresultaten van Google.

Tegenwoordig biedt Hostinger een SSL bij al zijn abonnementen. Maar toen ik mij een paar maanden geleden aanmeldde, werd er geen certificaat verstrekt. Ik weet niet wat er in de toekomst zal gebeuren. Hostinger verandert vaak de functies van de abonnementen en ik raad je aan zorgvuldig te controleren of er inderdaad een SSL bij je abonnement is inbegrepen. Onthoud dat als er geen SSL is inbegrepen, het mogelijk is om er een aan te schaffen als een aparte add-on. Toch zou dat niet het geval moeten zijn.

0
0

  Laat een reactie achter

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Thanks for submitting your rating!
  Please give a rating.

  500 tekens resterend

  Bedankt voor je reactie!