Close

Login

Close

Register

Close

Lost Password

Argeweb

Prijs
Betrouwbaardheid
Helpdesk
Features
Gebruiksvriendelijkheid
4.2
Goed

Groene webhosting met handige extra’s 

Bij Argeweb kun je kiezen uit drie verschillende hostingpakketten. Elk pakket bij heeft de volgende standaardfuncties:

 • Eerste jaar gratis domeinnaam
 • Gratis verhuisservice
 • E-mail met spamfilter, antivirus en onbeperkte autoresponders
 • Eigen RAM-geheugen
 • Keuze uit verschillende PHP-versies
 • Eenvoudig applicaties installeren met de Script Installer van Installatron
 • Installatiehulp
 • Back-up tool
 • Groene hosting

Geen last van andere gebruikers dankzij eigen RAM-geheugen

Bij ieder hostingpakket van Argeweb krijg je een eigen stukje RAM-geheugen. Dit betekent dat je geen last hebt van andere gebruikers en je website dus ongestoord, zonder vertraging gehost kan worden. Dit is zeker een voordeel ten opzichte van andere hosting providers, waar je RAM deelt en nadelen kunt ondervinden als andere websites intensief gebruikt worden.

Hosting in CO2 neutrale datacenters

Wist jij dat 5-10% van de wereldwijd opgewekte elektriciteit verbruikt wordt door de digitale economie? Zoals je weet is het digitale tijdperk aangebroken, dus naar alle waarschijnlijkheid zal dit verbruik de komende tijd alleen maar toenemen. Dit heeft niet alleen invloed op de opwekking van energie, maar ook op de klimaatveranderingen. Gelukkig zijn er manieren om de invloed te beperken en meer verantwoord om te gaan met energie.

Zo biedt Argeweb bijvoorbeeld groene hosting, wat betekent dat er gebruik wordt gemaakt van CO2 neutrale datacenters met duurzame energie. De hosting provider staat tevens geregistreerd bij The Green Web Foundation, een stichting die zich inzet om het hele internet in de toekomst op hernieuwbare energie te laten draaien. En hier pluk jij ook de vruchten van, want dit betekent automatisch dat jouw website ook geregistreerd staat als groen en bijdraagt aan een meer verantwoorde (digitale) toekomst.

Mailverkeer gecontroleerd op spam en kwaadaardige bestanden met SpamExperts

De software van SpamExperts controleert al je mailverkeer op spam en kwaadaardige bestanden.Als een e-mail door de spamfilter als onveilig wordt aangemerkt, dan zal deze software de e-mail in quarantaine plaatsen. Ook zal de echtheid van de afzender op een aantal punten beoordeeld worden. De spamfilter staat overigens niet automatisch ingeschakeld, dus je moet dit niet vergeten zelf aan te zetten.

Spamfilter Hosting Argeweb

Zelf back-ups instellen

Bij veel hosting providers, zoals Vimexx en Mijn.Host, worden er automatisch back-ups gemaakt van je gegevens. Wel zo handig! Helaas is dit bij Argeweb niet standaard ingeschakeld en moet je back-ups dus zelf instellen via je account. Dit is overigens niet heel moeilijk, want binnen een paar klikken stel je in met welke frequentie er back-ups gemaakt moeten worden.

Back-ups Argeweb Hosting

Je kunt hierbij kiezen uit eens in de twee dagen, eens per week, eens per twee weken, eens per maand, eens per twee maanden of eens per jaar.

Onhandig bestelproces en inloggen met klantnummer

Aanschaffen van het hostingpakket

Het bestelproces van Argeweb is nogal omslachtig. Ik bestelde mijn Standaard-pakket vrijdagochtend via de website, maar ik kon de gekozen diensten niet gelijk afrekenen. Ik ontving tweeëneenhalf uur later pas een e-mail over de betaling, welke ik handmatig via een bankoverschrijving moest voldoen.

Argeweb Hosting bestellen

De verwerking van deze betaalwijze duurt een stuk langer dan een betaalverzoek via een betaallink of betaling via de website en je diensten worden pas actief als Argeweb je betaling heeft ontvangen. Ik kon dus pas maandag, aan het eind van de ochtend, gebruikmaken van mijn diensten – 4 dagen na mijn bestelling. Anderhalve week later kreeg ik pas een factuur met openstaande posten die wel online betaald konden worden, terwijl ik dus al betaald had – anders kon ik namelijk geen gebruik maken van mijn diensten. Administratief niet heel logisch als je het mij vraagt…

Wat ik overigens wel handig vond was dat je tijdens het bestellen van je pakket kunt kiezen om alvast gratis WordPress of Joomla te laten installeren, zodat je gelijk aan de slag kunt. Dit scheelt weer een handeling als je hostingpakket wordt opgeleverd, want je hoeft de software dus niet meer zelf te installeren via de Script Installer van Installatron.

Argeweb Installatiehulp

Het online dashboard van Argeweb

Inloggen is vaak heel eenvoudig; je typt je e-mailadres en wachtwoord in en klaar is kees! Inloggen bij Argeweb gaat echter net wat anders, namelijk met je klantnummer. Ik weet niet hoe het met jou zit, maar ik ben al blij als ik mijn wachtwoorden weet te onthouden, dus ook nog een klantnummer onthouden maakt het er niet makkelijker op. Gelukkig heb je tegenwoordig wel de mogelijkheid om je inloggegevens in je browser op te slaan, maar toch gaat mijn voorkeur uit naar inloggen met mijn mailadres.

Eenmaal ingelogd op je account heb je toegang tot het hosting dashboard. Hier kun je onder andere je gekozen diensten beheren, e-mail instellen, administratieve gegevens inzien of wijzigen en online tickets aanmaken. Je database beheer je via phpMyAdmin met de inloggegevens die je per sms ontvangt.

Argeweb Control Panel Hosting

Hoewel het platform geen hogere wiskunde is en vrij basic is vormgegeven, zul je af en toe wel een beetje moeten zoeken.

0
0

  Laat een reactie achter

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  Thanks for submitting your rating!
  Please give a rating.

  500 tekens resterend

  Bedankt voor je reactie!